FUERGY a Huawei podpísali v Číne dohodu o strategickej spolupráci

FUERGY a Huawei podpísali v Číne dohodu o strategickej spolupráci

Šen-Čen, Čína, 27. mája 2024 –  Slovenská technologická spoločnosť FUERGY podpísala v Číne dohodu o strategickej spolupráci so spoločnosťou Huawei, svetovým lídrom v oblasti smart energetiky. Touto spoluprácou FUERGY, ktorá sa venuje energetickej optimalizácii prostredníctvom inštalácie batériových úložísk v kombinácii s obnoviteľnými zdrojmi, rozširuje svoje portfólio batériových komponentov o najmodernejšie technológie v oblasti integrovanej smart energetiky.

Doplnenie portfólia o systémy pre exteriérové úložiská

FUERGY doteraz využívala pri realizácii úložísk najmä batérie od spoločnosti Pylontech, ktorá bola v roku 2022 zaradená magazínom Forbes do rebríčka Top 50 čínskych inovatívnych firiem. K  systémom Pylontech v portfóliu teraz FUERGY pridáva Huawei.„Kým Pylontech dodáva batérie vhodné do interiéru budov a menších exteriérových systémov, veľkokapacitné batérie Huawei sa hodia pri inštalácii väčších exteriérových batériových projektov. Týmto krokom budeme mať vo FUERGY dvoch silných partnerov so všetkými potrebnými certifikátmi a splnenými normami pre bezpečnú prevádzku úložísk. Zároveň dokážeme vyskladať zákazníkom batériový systém vyhovujúci ich špecifikám a podmienkam, ktorý poskytuje najlepší pomer cena/výkon pri maximálne efektívnej prevádzke,“ hovorí Vladimír Miškovský, Chief Business Officer spoločnosti FUERGY.

FUERGY pripravuje nové riešenia pre menšie firmy aj domácnosti

Spoločnosť FUERGY bude pôsobiť ako strategický integrátor Huawei batérií na Slovensku a v kombinácii s vlastným softvérom a energetickým riadenímje pripravená ponúkať zákazníkom kompletnú expertízu a profesionálnu implementáciu týchto pokročilých systémov. Hlavným cieľom firmy je zabezpečiť, aby každý klient získal prvotriedne riešenia za bezkonkurenčné ceny. FUERGY pritom garantuje vysoko kvalitný odborný servis a prevádzku Huawei batériových úložiskových systémov v celej produktovej škále.

Partnerstvom s Huawei chce FUERGY rozšíriť svoje pôsobenie z veľkokapacitných systémov aj na riešenia pre menšie podniky a domácnosti. „Uvedomujeme si, že sektor batériových systémov pre menšie firmy a domácnosti na Slovensku a v Česku mimoriadne rastie. Vidíme výraznú snahu o obnoviteľné zdroje energie a zlepšenie energetickej efektívnosti, ktoré podporujú aj legislatívne zmeny a vládne stimuly.  Pre tento segment pripravujeme samostatný projekt, o ktorom budeme už čoskoro informovať,“avizuje pripravované zmenyRadoslav Štompf, Chief Executive Officer spoločnosti FUERGY.

Čínske batérie a softvér Made in Slovakia

Čína je dnes jednoznačným lídrom vo výrobe batériových článkov. Za svoje dominantné postavenie vďačí rozsiahlej výrobnej kapacite a investíciám do vývoja. Preto FUERGY pri realizácii úložísk využíva čínske batériové články a systémy na riadenie batérií BMS (zangl. Battery Management System). Ide o jediné komponenty v batériových úložiskách brAIn, ktoré sa dovážajú z Ázie.Všetko ostatné je európske.

Mozgom smart batériových systémov brAIn je na Slovensku vyvinutý špeciálny softvér a systém na riadenie energie EMS (z angl. Energy Management System), ktorý sa samostatne rozhoduje a riadi batérie podľa potreby zákazníka a celej elektrickej siete. „Práve tento softvér mení obyčajné batérie na smart úložisko a zároveň nám umožňuje zapájať aj ďalšie zariadenia, cez ktoré môžeme regulovať výrobu a spotrebu elektrickej energie, a tým posilňovať na Slovensku novú dimenziu energetiky, tzv. integrovanú smart energetiku,“vysvetľuje Vladimír Miškovský, Chief Business Officer spoločnosti FUERGY.

O FUERGY

FUERGY je slovenská technologická spoločnosť ponúkajúca riešenia v oblasti energetickej optimalizácie postavené na vlastnom systéme pre inteligentné energetické riadenie, ako aj špeciálnych batériových úložiskách brAIn. Aktivity FUERGY sú založené na špecialistoch s desiatkami rokov skúseností z rôznych oblastí energetiky od optimalizácie procesov, cez vývoj hardvéru a softvéru až po obchodovanie s elektrickou energiou. Kľúčovými aktivitami FUERGY sú optimalizačné softvérové riešenia a inštalácie smart batériových úložísk poskytujúcich podporné službyelektrickejsústave či flexibilitu dodávateľom elektrickej energie. FUERGY svojimi aktivitami mení spôsob, akým firmy využívajú a zdieľajú elektrickú energiu, a urýchľuje tým prechod na udržateľné obnoviteľné zdroje energie.

Foto

Dohodu o strategickej spolupráci podpísali (sprava): riaditeľ Huawei pre obchodné partnerstvá a predaj pre Slovensko a Česko Yang Yu, výkonný riaditeľ Huaweipre regióny Česka, Slovenska, Ukrajiny a Rakúska Edison Yuan,prezident Huaweipre smart FVE, marketing, predaj a servis v 170 krajinách Kuang Sai a riaditeľ pre rozvoj obchodu HuaweiDigital Power Slovensko Peter Baláž, COO/CFO FUERGY Branislav Šafárik, CBO FUERGY Vladimír Miškovský, CEO FUERGY Radoslav Štompf,  a CTO FUERGY Rastislav Kuba. Zdroj: FUERGY

Poradňa

Potrebujete radu? Chcete pridať komentár, doplniť alebo upraviť túto stránku? Vyplňte textové pole nižšie. Ďakujeme ♥